Over ons:

Hoi, wij zijn Melanie en Samira!

De Event Planner Academy is bedacht en opgericht door ons; Melanie Westdijk en Samira Salman

Wij zijn beide ook eigenaar van kennis- en inspiratieplatformen EventGoodies.

Deze Academy is de ‘one-stop-shop’ voor events. De plek waar jij als Event Planner alles vindt wat je nodig hebt: kennis & expertise, een veilige en warme community met gelijkgestemden en de mogelijkheid om vragen te stellen aan Event Experts op allerlei gebieden. Niet langer alles alleen maar samen sneller naar een fantastisch resultaat! 

Het verschil met al die andere eventplatformen? De Event Planner Academy is een totaaloplossing.
Niet alleen leveranciers vinden of alleen een cursus volgen. Nope, alles-in-1.

Melanie Westdijk
Event expert

Event Expert op het gebied van Eventmarketing en Eventstrategie.

Ik begon in 2015 als freelance eventmanager en organiseerde grote en kleine events voor grote en kleine opdrachtgevers als Rituals, de NTR, Platform Communicatie Rotterdam en Nedap. Maar ik merkte al snel dat je als organisator ‘te laat‘ aan tafel komt en het strategische stuk niet kunt beïnvloeden. Het was vaak een gevalletje ‘u vraagt, wij draaien’.  Súper onbevredigend want hoezo Return On Investment? En hoezo Eventstrategie? 

Ik besloot in 2018 dat het tijd was om een breder publiek te inspireren en handvatten te geven om écht goede evenementen te organiseren. Ik richtte bluepurple/events op: hét event kennis & inspiratie platform van Nederland. Veel goede redactionele artikelen, o.a. met hulp van een aantal fijne gastbloggers, over het succesvol organiseren van events! 

Tóch zocht ik een manier om de Event Planner nog beter te kunnen helpen en na een succesvolle nieuwe samenwerking met Samira bleek 1+1=3 te zijn. De Event Planner Academy was geboren. Een plek waar we als organisatoren elkaar onderling mogen versterken. Waar iedereen kan werken aan het uitbreiden van hun skillset en netwerk. Een plek die ik in 2015 als freelancer stiekem ook héél graag had gehad.  

Samira Salman
Event expert

Event Expert op het gebied van Event Design en Content Marketing.

Sinds 2006 organiseer ik zakelijke evenementen. Eerst in mijn rol als marketeer bij IT-bedrijven en sinds 2013 werk ik als zelfstandige met een focus op content marketing rondom evenementen. Daar zag en zie ik nog steeds enorm veel kansen voor bedrijven.

Het klinkt als twee totaal verschillende expertises, maar ze versterken elkaar. Met een goed event design als basis, kun je content strategisch voor je laten werken. Zeker als je op lange termijn werkt, ga je de beste resultaten halen. Zo heb ik organisaties als Avanade, het Weekend van de Wetenschap en GBLT geholpen hun event- en contentstrategie.

In 2014 startte ik ook inspiratieblog EventGoodies, omdat ik te vaak slecht georganiseerde evenementen tegenkwam. Met blogs en vlogs liet ik zien hoe het óók kan. Sinds de samenwerking met Melanie heeft EventGoodies een focus op vernieuwende relatiegeschenken. 

Bij de Event Planner Academy komt alles waar ik de afgelopen jaren mee bezig ben mooi samen: hier kan ik m’n kennis kwijt, meer mensen helpen met hun uitdagingen en mensen onderling verbinden.