Hoe zet je social media in voor jouw event?

Social media inzetten voor jouw event

Dat je social media kunt inzetten voor jouw events is duidelijk. Maar hoe zorg je ervoor dat je het op een zinvolle manier doet? Hoe haal je er zoveel mogelijk uit? In deze blog 3 manieren om social media succesvol in te zetten voor jouw evenement!

1. Marketingtool

Een open deur (maar goede manier!) om social media in te zetten is ter promotie van een event. Sterker nog, social media is tegenwoordig één van de de belangrijkste marketingtools voor de verkoop van tickets. Maak gebruik van advertenties op Facebook, Instagram en LinkedIn maar vergeet ook het organische bereik niet. Maak ook altijd een goede contentkalender met waardevolle content voor de doelgroep van het event. Je zult zien dat waardevolle content die aansluit op evenement EN de doelgroep de sleutel is tot de verkoop van tickets!

2. Live streaming

Een livestream werkt goed voor de engagement en de geloofwaardigheid van een evenement. Alle thuisblijvers zien wat ze gemist hebben en alle twijfelaars kopen de volgende keer zeker een kaartje na het kijken van de livestream. Bedenk van te voren of je het hele event of slechts een gedeelte ervan wilt livestreamen. En misschien zijn de opnames van de livestream wel een belangrijk onderdeel van het verdienmodel van het event? De doelgroep koopt bijvoorbeeld tegen sterk gereduceerd tarief een ticket voor de livestream van het event. 

Het is belangrijk om altijd een doel te formuleren voor het inzetten van een livestream. Wat wil je er mee bereiken? Op basis van die doelstelling kun je beslissen wat voor soort livestream het wordt en hoe je het inricht.

3. Community building

Een mooie manier om de beleving van jouw evenement te verlengen is met social media. Zowel voorafgaand aan- als na afloop van het event. Zie social media als tool om te bouwen aan een community en dus een sterkere band met de doelgroep. Twee voorbeelden:

  1. Voorafgaand aan het event geef je bezoekers toegang tot een Facebookgroep waarin ze elkaar alvast kunnen leren kennen en gegevens uitwisselen. Aarzel ook niet om de community om input te vragen, bijvoorbeeld via LinkedIn. Dit vergroot de draagkracht en zichtbaarheid van jouw evenement!
  2. Na afloop van het event voeg je alle bezoekers toe aan een Facebookgroep waarin je de foto’s van het evenement deelt. Faciliteer vervolgens een online vervolg van het evenement. Wellicht kun je dieper op een bepaald onderwerp induiken met behulp van een online sessie.

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wie zijn wij?

De Event Planner Academy is de 'one-stop-shop' voor events. De plek waar jij als Event Planner alles vindt wat je nodig hebt: kennis & expertise, een veilige en warme community met gelijkgestemden en de mogelijkheid om vragen te stellen aan Event Experts op allerlei gebieden. Niet langer alles alleen maar samen sneller naar een fantastisch resultaat! 


Jouw go-to plek!

Deze Academy is de ‘one-stop-shop’ voor events. De plek waar jij als Event Planner alles vindt wat je nodig hebt: kennis & expertise, een veilige en warme community met gelijkgestemden en de mogelijkheid om vragen te stellen aan Event Experts op allerlei gebieden. Niet langer alles alleen maar samen sneller naar een fantastisch resultaat! 

Vind hier de handigste resources & downloads en de beste leveranciers. Leer hier een nóg betere Event Planner te zijn. Niet alleen voor je opdrachtgever of baas maar bovenal voor jezelf. Zodat jij vol zelfvertrouwen je vak kunt uitoefenen!

Enneh.. een groot verschil met al die andere eventplatformen? De Event Planner Academy is een totaaloplossing! Niet alleen leveranciers vinden of alleen een cursus volgen. Nope, alles-in-1.