Zakelijk speeddaten: zo bied je nóg meer waarde aan je bezoekers

Zakelijk speeddaten: zo bied je nóg meer waarde aan je bezoekers

Naast dat je een mooi event wilt neerzetten is de verbinding tussen de bezoekers ook erg belangrijk. Vooral de verbinding tussen de juiste personen die elkaar ‘business wise’ kunnen motiveren en versterken. Op congressen en beurzen worden bijvoorbeeld vaak workshops aangeboden en zijn er sprekers met een goed verhaal aanwezig. Alleen de échte waarde ligt bij de bezoekers zelf. Er is op een event met zoveel bezoekers, ook zoveel kennis aanwezig. Het enige wat jij hoeft te doen is deze twee bij elkaar brengen.

Het bij elkaar brengen van de juiste personen kun je op veel verschillende manieren doen. Een van die manieren is het organiseren van zakelijke speeddates. Of een zakelijke speeddate bij jouw evenement past, ontdek je al in de allereerste fase. Om een waardevol evenement te kunnen organiseren begin je bij het begin: wat het doel is van het event? Daarnaast is het goed om te weten wat het doel van de bezoekers is. Welke personen willen zij graag ontmoeten en welke methode, misschien wel de zakelijke speeddates, leent zich hier het beste voor? 

Wat is zakelijk speeddaten?

Zakelijk Speeddaten is een efficiënte en laagdrempelige manier van netwerken. Je ontmoet in korte tijd veel nieuwe mensen. Je wisselt elke 5 minuten (dit kan ook langer zijn) van gesprekspartner. Dit kan op basis van een willekeurige tafelindeling of matches die voorafgaand aan het event gemaakt zijn of dit kan door middel van een matchmakingapp speciaal ontwikkelt voor het Speeddaten. 

Wat is de toegevoegde waarde van zakelijke speeddaten? 

Door het organiseren van zakelijke speeddates op een event zorg je ervoor dat het ijs snel gebroken is. Het advies is dan ook om de speeddates te organiseren aan het begin van een event zodat de deelnemers na de tijd nog verder kunnen praten met de personen die ze ontmoet hebben. 

Je zult merken dat er een heel fijne energie ontstaat tussen de bezoekers en dat ze het event op een ander level gaan ervaren. Ze houden er een goed gevoel aan over en gaan met waardevolle, nieuwe connecties naar huis. Nog niet helemaal overtuigd? Er zijn nog veel meer voordelen: 

  • De bezoekers kunnen zo vaker hun pitch en deze finetunen. 
  • Het is geweldige manier om de kunst van het luisteren te oefenen. Het is leuker en makkelijker om geïnteresseerd te raken in andere mensen, dan de mensen geïnteresseerd te krijgen in jou. 
  • Het maakt niet uit in welke fase de bezoekers zich bevinden of welke sociale vaardigheden zij bezitten; netwerken is een nuttige ervaring voor iedereen. Wat is het ergste wat er kan gebeuren? Misschien ontstaan er zelfs vriendschappen.
  • Iedereen gaat met veel energie en nieuwe inspiratie naar huis!

Waarom werkt het zo goed?

  • Door de beperkte tijd per gesprek is iedereen genoodzaakt gelijk tot de kern te komen. Er wordt al snel aangevoeld of er een klik is of niet. De persoonlijke klik telt even zwaar mee als de zakelijke klik. 
  • Zijn de bezoekers nog wat onzeker over netwerken? Ik garandeer je dat zij na de vele gesprekken zij zich gelukkiger en zelfverzekerder voelen.
  • Netwerken kan soms ongemakkelijk zijn, vooral als er geen klik blijkt te zijn. Tijdens het Speeddaten is hier helemaal geen tijd voor omdat iedereen noodgedwongen het gesprek na 5 minuten moet afronden. 
  • Er zullen geen stiltes vallen omdat de tijd zo kort is. Er valt altijd iets te bepraten.

Ga jij zakelijke speeddates inzetten op je volgende evenement?

Corinne Helmink 

Corinne Helmink is de oprichter van Sponty Events. Sponty Events is de IJsbreker & Zakelijke Matchmaker op zakelijke events. Dit doet zij door middel van het organiseren van Zakelijke Speeddates. Sponty Events maakt ook gebruik van matchmaking vooraf zodat de kans nóg groter is dat de juiste mensen elkaar tegenkomen. Daarnaast organiseert Sponty Events ook Zakelijke Speeddates in verschillende steden en de Zakelijke Speeddate Tour voor Eventprofessionals in Den Bosch.

Je vindt Corinne op LinkedIn, Facebook en Instagram.

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wie zijn wij?

De Event Planner Academy is de 'one-stop-shop' voor events. De plek waar jij als Event Planner alles vindt wat je nodig hebt: kennis & expertise, een veilige en warme community met gelijkgestemden en de mogelijkheid om vragen te stellen aan Event Experts op allerlei gebieden. Niet langer alles alleen maar samen sneller naar een fantastisch resultaat! 


Jouw go-to plek!

Deze Academy is de ‘one-stop-shop’ voor events. De plek waar jij als Event Planner alles vindt wat je nodig hebt: kennis & expertise, een veilige en warme community met gelijkgestemden en de mogelijkheid om vragen te stellen aan Event Experts op allerlei gebieden. Niet langer alles alleen maar samen sneller naar een fantastisch resultaat! 

Vind hier de handigste resources & downloads en de beste leveranciers. Leer hier een nóg betere Event Planner te zijn. Niet alleen voor je opdrachtgever of baas maar bovenal voor jezelf. Zodat jij vol zelfvertrouwen je vak kunt uitoefenen!

Enneh.. een groot verschil met al die andere eventplatformen? De Event Planner Academy is een totaaloplossing! Niet alleen leveranciers vinden of alleen een cursus volgen. Nope, alles-in-1.