Whatsapp voor evenementen

Whatsapp voor evenementen

Maak het je bezoekers makkelijk en zet WhatsApp in op je evenement. Enerzijds om de juiste informatie op het juiste moment te sturen, anderzijds om snel vragen te beantwoorden. Ideaal!

De voordelen van WhatsApp

WhatsApp wordt zakelijk veelal gebruikt door grote bedrijven die het inzetten voor webcare. Maar ook kleinere bedrijven of voor evenementen kun je het inzetten. Er zijn een aantal voordelen:

  • Bijna iedereen zit al op WhatsApp, gebruikt dit dagelijks en zien direct een notificatie als ze een bericht ontvangen.
  • Het is handiger dan een event app, want die moet je speciaal bouwen en het kost moeite om te zorgen dat mensen het daadwerkelijk installeren en gebruiken.
  • Je kunt op het juiste moment de juiste informatie sturen, in plaats van ze te overladen met alle informatie op één plek zoals een website of event app. Waar ze vervolgens moeten zoeken.
  • Je kunt actuele berichten sturen als er bijvoorbeeld veranderingen zijn in het programma of als je ander belangrijk nieuws wilt delen.

Type berichten

Je kunt veel meer informatie sturen via WhatsApp dan je in eerste instantie denkt, denk bijvoorbeeld aan:

  • Informatie over de route en het parkeren voorafgaande aan het evenement.
  • Tijdens pauzes informatie over hoelang de pauze duurt, wat er eventueel te doen is, informatie over de catering en wanneer de volgende sessie weer start.
  • Deel afbeeldingen met informatie over de eerst volgende break-out sessies om mensen te helpen kiezen. Je kunt hierbij de tips gebruiken uit de blog over het aankondigen van sprekers op social media.
  • Stel vragen aan mensen, bijvoorbeeld of ze met een specifiek persoon in contact willen komen of dat ze advies willen over welke sessie ze moeten bezoeken.
  • Naderhand kun je je bezoekers bedanken voor hun komst en een evaluatie sturen of nog wat informatie om terug te lezen. Eventueel stuur je een digitale goodiebag.

24 uur rondom het evenement

Als je hulp wilt met het inzetten van WhatsApp voor je evenement, dan kun je sinds kort terecht bij Buzzmaster. Je kent waarschijnlijk hun votingtool wel. Zij beseften na een onderzoek met hun klanten dat WhatsApp een handige tool is en lanceert daarom 24hours.

Hiermee ondersteunen ze jou met het gebruik van WhatsApp rondom jouw evenement. Volgens Buzzmaster zijn mensen maar 24 uur met jouw evenement bezig. De avond ervoor, de dag zelf en als ze ‘s avonds thuiskomen. Dus als je tijdens die 24 uur de juiste informatie aanbiedt, kun je maximale betrokkenheid creëren. Zij zorgen dat de informatie gedeeld wordt op het juiste moment, er interactie komt en beantwoorden vragen, zodat jij je kan focussen op het evenement.

Zo’n aanpak draagt echt wel bij aan een betere beleving en een goede gastvrijheid.

Ik vind het een geweldig idee! Natuurlijk kan WhatsApp ook naast een event app bestaan, maar als er beperkt tijd en budget is, weet ik wel wat ik zou kiezen.

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wie zijn wij?

De Event Planner Academy is de 'one-stop-shop' voor events. De plek waar jij als Event Planner alles vindt wat je nodig hebt: kennis & expertise, een veilige en warme community met gelijkgestemden en de mogelijkheid om vragen te stellen aan Event Experts op allerlei gebieden. Niet langer alles alleen maar samen sneller naar een fantastisch resultaat! 


Jouw go-to plek!

Deze Academy is de ‘one-stop-shop’ voor events. De plek waar jij als Event Planner alles vindt wat je nodig hebt: kennis & expertise, een veilige en warme community met gelijkgestemden en de mogelijkheid om vragen te stellen aan Event Experts op allerlei gebieden. Niet langer alles alleen maar samen sneller naar een fantastisch resultaat! 

Vind hier de handigste resources & downloads en de beste leveranciers. Leer hier een nóg betere Event Planner te zijn. Niet alleen voor je opdrachtgever of baas maar bovenal voor jezelf. Zodat jij vol zelfvertrouwen je vak kunt uitoefenen!

Enneh.. een groot verschil met al die andere eventplatformen? De Event Planner Academy is een totaaloplossing! Niet alleen leveranciers vinden of alleen een cursus volgen. Nope, alles-in-1.