Zo vind je de perfecte eventlocatie

Eventlocatie zoeken

Je bent op zoek naar een locatie voor jouw evenement. Het goede nieuws is dat er ontzettend veel keus is, maar waar begin je met zoeken? Met deze 3 tips vind je de perfecte eventlocatie!

Doe inspiratie op bij verzamelsites

Er zijn veel websites waar je kunt zoeken naar locaties. Vaak kun je er ook selecteren aan welke eigenschappen de locatie moet voldoen. Een hele bekende site is Locaties, daar staan de meeste Nederlandse locaties op vermeld. Je kunt ook wat specifieker zoeken op sites die locaties rondom een bepaald thema uitlichten. Zo is er Locaties met Meerwaarde voor locaties met een sociale insteek, bijvoorbeeld duurzame locaties. Houd je van historische locaties? Kijk dan eens bij Forten.

Ga mee op locatietours

Steeds vaker worden er locatietours georganiseerd in een bepaalde regio. Je bezoekt dan een aantal eventlocaties op één dag. Dat scheelt jou een hoop tijd en regelwerk. De tour doe je onder begeleiding van locatiescouts en het vervoer en de lunch wordt geregeld. Een ideale, relaxte maar ook leuke manier om meerdere locaties te ontdekken. Soms kom je op een locatie die je misschien al kent, maar waarvan je niet wist dat er iets verbouwd was of ze een hele bijzondere ruimte hebben. Veel van deze tours worden gedeeld op Events, dus houd deze website in de gaten als je een keer mee wilt op een tour.

Controleer de ervaringen van andere eventplanners

Er zijn reviewsites voor vakantiehuizen, hotels en restaurants, maar ook voor locaties! Op MeetingReview kun je de reviews lezen van eventplanners die op een bepaalde locatie een evenement hebben georganiseerd. Zij vertellen hier onder meer wat ze goede en minder goede punten vonden. Heel handig om te checken voor je met een bepaalde partij in zee gaat. Je kunt deze website ook gebruiken om te zoeken naar een locatie. Er zijn natuurlijk veel meer manieren om de juiste eventlocatie te vinden. Je kunt natuurlijk ook een oproep op social media doen of vraag hulp vragen aan iemand in je netwerk.

Heb jij nog een aanvullende tip? Laat het ons weten!

Plaats een reactie

Eén reactie

  1. Bedankt voor de tips! Ik kijk zelf altijd op Vergaderlocaties.nl! 🙂 Misschien leuk om die ook als tip toe te voegen? Gr. Evelyne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wie zijn wij?

De Event Planner Academy is de 'one-stop-shop' voor events. De plek waar jij als Event Planner alles vindt wat je nodig hebt: kennis & expertise, een veilige en warme community met gelijkgestemden en de mogelijkheid om vragen te stellen aan Event Experts op allerlei gebieden. Niet langer alles alleen maar samen sneller naar een fantastisch resultaat! 


Jouw go-to plek!

Deze Academy is de ‘one-stop-shop’ voor events. De plek waar jij als Event Planner alles vindt wat je nodig hebt: kennis & expertise, een veilige en warme community met gelijkgestemden en de mogelijkheid om vragen te stellen aan Event Experts op allerlei gebieden. Niet langer alles alleen maar samen sneller naar een fantastisch resultaat! 

Vind hier de handigste resources & downloads en de beste leveranciers. Leer hier een nóg betere Event Planner te zijn. Niet alleen voor je opdrachtgever of baas maar bovenal voor jezelf. Zodat jij vol zelfvertrouwen je vak kunt uitoefenen!

Enneh.. een groot verschil met al die andere eventplatformen? De Event Planner Academy is een totaaloplossing! Niet alleen leveranciers vinden of alleen een cursus volgen. Nope, alles-in-1.