Podcast: Het Verschil Tussen Netwerken En Ontmoetingen

Het verschil tussen netwerken en ontmoeten

We gaan in gesprek met Sebastiaan Wubben van Today is Amazing over ontmoetingen. Is dat hetzelfde als netwerken? Wat is een ontmoeting precies en hoe bevorder je dat? En kun je dit ook online goed voor elkaar krijgen?

Sebastiaan Wubben ken ik via LinkedIn en al snel ontstonden er leuke gesprekken. Over ons werk, over netwerken en ontmoetingen. Met zijn bedrijf Today is Amazing maakt hij spellen, zodat mensen op evenementen echt goede gesprekken met elkaar aan kunnen gaan.

Ik merkte dat hij het heel belangrijk vindt dat gesprekken diepgang hebben en ik was heel benieuwd hoe je dat op een evenement ook kunt bevorderen.

Je kunt de podcast ook vinden op Spotify.

HIGHLIGHTS

00:03:28
Sebastiaan: Op dit moment richt ik me dus vooral op spellen waarbij mensen met elkaar in contact kunnen komen. Die kun je inzetten voor teambuildingsactiviteiten en voor evenementen. En elke keer draait het om: kijk eens naar de persoon die je ontmoet. Kijk eens wie dat is, vraag eens door. Wees eens nieuwsgierig naar degene die voor je staat.

00:04:04
Samira: Ontmoetingen. Ik vind het heel mooi woord, want ik denk dat ik het in eerste instantie netwerken zou noemen. Maar ik vind ontmoetingen nog net eventjes wat echter en wat inhoudelijker. Achter netwerken zit natuurlijk een doel. En een ontmoeting gaat inderdaad om de ander echt leren kennen.

00:08:21
Samira: Maar online connecties, dat is volgens mij nog best wel lastig. Heb jij daar advies voor of hoe zou jij dat aanpakken?

Sebastiaan: Ten eerste denk ik dat het dus, wat we eerder bespraken, dat het nooit zo goed zou zijn als live. Dat kan niet omdat je zoveel informatie mist. Wat ik daarna zou doen is heel erg kijken naar: wat is de belangrijkste hulpvraag? Wat wil je graag? Wil je dat mensen inderdaad gaan praten over een bepaald onderwerp? Of wil je gewoon dat ze gaan kennismaken op een bepaalde manier?

En afhankelijk van het doel denk ik dat je je moet gaan inrichten hoe je zo’n ontmoeting dan online zou gaan inrichten. En ik weet niet of er een duidelijke formule voor is. Wat ik wel heb ervaren in de ontmoetingen die ik organiseer met mijn spellen, is dat ik ervoor zorg dat mensen een vraag stellen of in een gesprek komen waardoor ze in een diepere laag komen dan alleen maar: “Joh, wat ga je het weekend doen?” En op het moment als je iemand een wat meer persoonlijke vraag stelt, dan kom je wel iets dichterbij iemands persoonlijkheid en wat iemand belangrijk vindt.

00:26:50
Sebastiaan: Om ervoor te zorgen dat je evenement geslaagd is, is het heel belangrijk dat je verhalen leert kennen. En dat je dus mensen ontmoet, want mensen vertellen verhalen en zijn ook verhalen. Nieuwe ontmoetingen met mensen, mensen die je verrast hebben, maken voor mij een evenement geslaagd.

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wie zijn wij?

De Event Planner Academy is de 'one-stop-shop' voor events. De plek waar jij als Event Planner alles vindt wat je nodig hebt: kennis & expertise, een veilige en warme community met gelijkgestemden en de mogelijkheid om vragen te stellen aan Event Experts op allerlei gebieden. Niet langer alles alleen maar samen sneller naar een fantastisch resultaat! 


Jouw go-to plek!

Deze Academy is de ‘one-stop-shop’ voor events. De plek waar jij als Event Planner alles vindt wat je nodig hebt: kennis & expertise, een veilige en warme community met gelijkgestemden en de mogelijkheid om vragen te stellen aan Event Experts op allerlei gebieden. Niet langer alles alleen maar samen sneller naar een fantastisch resultaat! 

Vind hier de handigste resources & downloads en de beste leveranciers. Leer hier een nóg betere Event Planner te zijn. Niet alleen voor je opdrachtgever of baas maar bovenal voor jezelf. Zodat jij vol zelfvertrouwen je vak kunt uitoefenen!

Enneh.. een groot verschil met al die andere eventplatformen? De Event Planner Academy is een totaaloplossing! Niet alleen leveranciers vinden of alleen een cursus volgen. Nope, alles-in-1.