Spullen of belevenissen, wat zeg jij?

Spullen of belevenissen, wat zeg jij?

Stel je eens voor dat je nog €100 te besteden hebt deze maand. Koop je dat toffe -maar dure- vintage bijzettafeltje of ga je met je vrienden naar een festival?

Spullen of belevenissen?

Dat is een lastige keuze, toch? Uit onderzoek van vooraanstaande universiteiten is gebleken dat ervaringen en belevenissen gelukkiger maken dan spullen. Uiteindelijk toch niet zo’n lastige keuze dus. Aan spullen wen je namelijk, dus dat geluksgevoel ebt na aankoop uiteindelijk weg. Naar een festival kun je toeleven én je kunt er nog lang aan terugdenken. Voorpret en herinneringen leveren op de lange termijn levensgeluk op.

Generatie Z snapt het

Leg je de Baby Boomers, Generatie X of zelfs Millennials bovenstaande keuze voor, dan zal de uitkomst misschien wat variëren. Voor Generatie Z, geboren na 2000, ligt het anders. Uit onderzoeken is gebleken dat zij hun (toekomstige) geld júist uit willen geven aan memorabele belevenissen. (Als het even kan zijn dit ook hele instagrammable of snapchatbare belevenissen natuurlijk!) Kortom; deze generatie is niet alleen sociaal en maatschappelijk betrokken maar ook dol op unieke en social-media-waardige belevingen. Ze zien, van nature, de toegevoegde waarde van belevenissen ten opzichte van spullen.

Toekomst evenementen industrie

Ervaringen die gelukkiger maken dan spullen en een opgroeiende generatie die dat snapt. Dat klinkt als muziek in mijn eventmanager – oren. Het belooft dan ook veel goeds voor de toekomst van de evenementen industrie.

Dat betekent overigens niet dat we op onze lauweren kunnen rusten en wachten tot de klussen deze kant op waaien. Het is zaak dat we begrijpen wat een beleving een beleving maakt. Daarnaast is het tijd dat wij eventmanagers verder kijken dan onze neus lang is. De toekomst van de evenementen industrie ligt namelijk in het hoofd deze Generatie Z en dat vraagt om innovatie. Wat beweegt hen? Wat vinden zij interessant? Hoe grijp je deze generatie? We hebben niet veel tijd meer aangezien de eerste lichtingen al een diploma op zak hebben en op eigen benen gaan staan. Genoeg stof om over na te denken, toch?

Wat jij? Spullen of belevenissen?

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wie zijn wij?

De Event Planner Academy is de 'one-stop-shop' voor events. De plek waar jij als Event Planner alles vindt wat je nodig hebt: kennis & expertise, een veilige en warme community met gelijkgestemden en de mogelijkheid om vragen te stellen aan Event Experts op allerlei gebieden. Niet langer alles alleen maar samen sneller naar een fantastisch resultaat! 


Jouw go-to plek!

Deze Academy is de ‘one-stop-shop’ voor events. De plek waar jij als Event Planner alles vindt wat je nodig hebt: kennis & expertise, een veilige en warme community met gelijkgestemden en de mogelijkheid om vragen te stellen aan Event Experts op allerlei gebieden. Niet langer alles alleen maar samen sneller naar een fantastisch resultaat! 

Vind hier de handigste resources & downloads en de beste leveranciers. Leer hier een nóg betere Event Planner te zijn. Niet alleen voor je opdrachtgever of baas maar bovenal voor jezelf. Zodat jij vol zelfvertrouwen je vak kunt uitoefenen!

Enneh.. een groot verschil met al die andere eventplatformen? De Event Planner Academy is een totaaloplossing! Niet alleen leveranciers vinden of alleen een cursus volgen. Nope, alles-in-1.