Laat je publiek online stemmen: 4 Tools

Online stemmen tools

Een (kennis)evenement is op z’n best als er tweerichtingsverkeer is. Een tool om online stemmen te verzamelen is daarbij een heel handig middel. In dit artikel lichten we 4 handige tools uit die je ongetwijfeld goed kunt gebruiken voor je events!

Betrek het publiek

Mensen in de zaal willen niet naar een lang verhaal luisteren waar de spreker alleen maar staat de zenden. Betrek bezoekers erbij! Een manier om dit te doen is door de mening van het publiek te vragen en de spreker daarop te laten inspelen.

Er verschijnen steeds meer tools om mensen online te laten stemmen. Ik zet er een aantal op een rijtje.

1. Avint

Vorige week werd de webversie van de stemtool Avint gelanceerd. Deze tool is speciaal voor wat kleinere bijeenkomsten. Bezoekers kunnen online naar een vragenlijst (dus zonder app) om mee te doen. Het werkt via de WiFi op locatie. Als organisator kun je eenvoudig alles inrichten. Je kunt de tool gratis een keer uitproberen voor een evenement met maximaal 20 bezoekers. Voor grotere groepen is er een Pro-versie beschikbaar.

2. BuzzMaster

Met BuzzMaster kan het publiek ook met hun mobieltje verbinden en meedoen zonder een app te hoeven downloaden. Bovendien leggen zij WiFi voor je aan op locatie.

Naast het stellen van vragen, kun je ook inzichtelijk maken waar het publiek bijvoorbeeld woont. Daarnaast kun je een soort brainstorm houden waarbij de resultaten door middel van een WordCloud getoond wordt op het scherm. Zo zie je bijvoorbeeld welke onderwerpen mensen het belangrijkst vinden of welk idee het meest gewaardeerd wordt. Je kunt ook grafieken weergeven met afbeeldingen, zoals het voorbeeld hieronder.

BuzzMaster stemtool

3. PresentersWall

Met de PresentersWall kunnen bezoekers ook eenvoudig met hun mobiel/tablet stemmen of per sms. Het leuke van deze tool is dat je kunt kiezen welke van de resultaten je direct in de slides wilt tonen. Dit product ziet er redelijk uitgebreid uit qua mogelijkheden. Je kunt een mobiele eventpagina aanmaken in je eigen huisstijl met alle belangrijke informatie, de vragen en een evaluatie over het evenement.

4. SendSteps

SendSteps is handig als je met PowerPoint werkt en het daarmee wilt integreren. Je kunt de stijl helemaal naar eigen wens opmaken. Het publiek kan stemmen met hun laptop, tablet of mobiel, zonder iets te hoeven downloaden. Naast het beantwoorden van polls kunnen ze ook berichten sturen, bijvoorbeeld om vragen te stellen.

SendSteps stemtool

Er zijn nog meer tools voor online stemmen, zoals Slido. Welke ken of gebruik jij? Deel het hieronder in de reacties!

Maar, het gaat niet om de tool…

(Update november 2019) De tools zijn, zoals ik in het begin al schreef, een handig middel om de interactie aan te gaan met je publiek. Wat we vaak zien gebeuren is dat het niet veel verder gaat dan even een poll uitzetten. In een podcastaflevering met Rens de Jong, co-founder van Buzzmaster, hoor je hoe je een votingtool effectief inzet.

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wie zijn wij?

De Event Planner Academy is de 'one-stop-shop' voor events. De plek waar jij als Event Planner alles vindt wat je nodig hebt: kennis & expertise, een veilige en warme community met gelijkgestemden en de mogelijkheid om vragen te stellen aan Event Experts op allerlei gebieden. Niet langer alles alleen maar samen sneller naar een fantastisch resultaat! 


Jouw go-to plek!

Deze Academy is de ‘one-stop-shop’ voor events. De plek waar jij als Event Planner alles vindt wat je nodig hebt: kennis & expertise, een veilige en warme community met gelijkgestemden en de mogelijkheid om vragen te stellen aan Event Experts op allerlei gebieden. Niet langer alles alleen maar samen sneller naar een fantastisch resultaat! 

Vind hier de handigste resources & downloads en de beste leveranciers. Leer hier een nóg betere Event Planner te zijn. Niet alleen voor je opdrachtgever of baas maar bovenal voor jezelf. Zodat jij vol zelfvertrouwen je vak kunt uitoefenen!

Enneh.. een groot verschil met al die andere eventplatformen? De Event Planner Academy is een totaaloplossing! Niet alleen leveranciers vinden of alleen een cursus volgen. Nope, alles-in-1.