Met bingo veel mensen in korte tijd verbinden

Netwerkspel bingo

Op een ontspannen en laagdrempelige manier netwerken met behulp van een bingokaart. Hiermee stel je originele, grappige maar ook serieuze vragen aan elkaar. Ik probeerde het uit!

Je kunt enorm veel mensen met elkaar verbinden in een korte tijd door het spel Verbingo van Blik & Blooz te spelen tijdens een bijeenkomst of evenement.

Laagdrempelig met elkaar in gesprek gaan

Het spel heb ik zelf mogen uitproberen tijdens het netwerken op een bijeenkomst. Iedereen kreeg een bingokaart met allerlei vragen en opdrachten in een vakje in plaats van cijfers. Een voorbeeld van een opdracht is dat je moest handje drukken. Bij elk vakje benader je steeds weer een nieuw persoon. Is je vraag beantwoord of opdracht voldaan, dan vink je het vakje af. Bij een volle kaart heb je Bingo! Of nee, Verbingo!

Netwerkspel Verbingo

Circa één kennismaking per minuut

Binnen één ronde van 10 à 15 minuten heb ik ongeveer 16 personen gesproken. En natuurlijk werden de vragen ook aan mij gesteld. Er ontstonden hele leuke gesprekken en na de rondes was het veel makkelijker om even op iemand af te stappen en verder te gaan met de gesprekken. Ook op een onbekend persoon afstappen was nu een stuk makkelijker. Bijvoorbeeld omdat je die ene grappige vraag nog niet aan hem of haar had gesteld.

Breed inzetbaar

Het is voor sommigen moeilijker om een gesprek te starten dan voor anderen, maar met Verbingo is dat nu verleden tijd. Ik vind de vragen zeer geschikt voor teambuilding, voor het leren kennen van nieuwe mensen op een persoonlijke manier. Voor zakelijke evenementen zou je de vragen kunnen laten aanpassen en inzetten voor bijvoorbeeld het evalueren van je evenement, je product of bedrijf of juist om een discussie aan te zwengelen.

Ik ben fan van het offline ontmoeten en dit is een verrassend leuke en laagdrempelige offline ontmoetingsactiviteit.

Heb je meer vragen over mijn ervaringen met dit spel of ben je op zoek naar een ander netwerkspel? Laat je reactie hieronder achter.

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wie zijn wij?

De Event Planner Academy is de 'one-stop-shop' voor events. De plek waar jij als Event Planner alles vindt wat je nodig hebt: kennis & expertise, een veilige en warme community met gelijkgestemden en de mogelijkheid om vragen te stellen aan Event Experts op allerlei gebieden. Niet langer alles alleen maar samen sneller naar een fantastisch resultaat! 


Jouw go-to plek!

Deze Academy is de ‘one-stop-shop’ voor events. De plek waar jij als Event Planner alles vindt wat je nodig hebt: kennis & expertise, een veilige en warme community met gelijkgestemden en de mogelijkheid om vragen te stellen aan Event Experts op allerlei gebieden. Niet langer alles alleen maar samen sneller naar een fantastisch resultaat! 

Vind hier de handigste resources & downloads en de beste leveranciers. Leer hier een nóg betere Event Planner te zijn. Niet alleen voor je opdrachtgever of baas maar bovenal voor jezelf. Zodat jij vol zelfvertrouwen je vak kunt uitoefenen!

Enneh.. een groot verschil met al die andere eventplatformen? De Event Planner Academy is een totaaloplossing! Niet alleen leveranciers vinden of alleen een cursus volgen. Nope, alles-in-1.