Podcast: Hybride Evenement Organiseren

Hybride evenement organiseren

Hoe organiseer je een hybride evenement? Daarover gaan we in gesprek met Hylke Thiry van Beeld en Geluid in Den Haag.

Het lijkt simpel: gewoon een online evenement organiseren en wat mensen uitnodigen. Of andersom: op je fysieke evenement de presentaties filmen en online mensen laten haken. Maar er komt echt wat meer bij kijken als je de aandacht van zowel de mensen thuis als in de zaal erbij wilt houden.

Ik vond het tijd om hier wat meer over te horen. Luister het gesprek hieronder terug.

De Meeting Room podcast is ook te vinden op Spotify.

HIGHLIGHTS

00:01:25
Samira: Wat is volgens jou de definitie van hybride evenementen?

Hylke: Het is een online event waar ook online deelnemers bij aanhaken. Of het is een online event waar ook offline deelnemers bij betrokken zijn. Het is dus eigenlijk een combinatie van een fysiek evenement met een online evenement of andersom.

00:04:22
Hylke: Als je het over een hybride evenement hebt, maak eerst een draaiboek voor je fysieke evenement. Als je een evenement organiseert op een locatie, dan mag dat gerust vier uur duren, met de ontvangst en een kopje koffie. Je hebt een plenair gedeelte, je hebt er wellicht een break-out gedeelte, een pauze ertussendoor. Daarna heb je nog de welbekende borrel.

Zet dat op papier en ga dan pas kijken naar hoe je daar een vertaling kan maken naar je online gedeelte en neem dat niet één-op-één over. Want een online uitzending van vier uur, daar word je niet blij van.

Eigenlijk moet een online evenement twee uur duren maximaal. En dan moet je gaan kijken van welk deel van je offline, ga je ook online laten zien en wellicht moet je een aantal onderdelen in je offline programma aanpassen, zodat het ook interessant is om online aan deel te nemen.

Plaats een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wie zijn wij?

De Event Planner Academy is de 'one-stop-shop' voor events. De plek waar jij als Event Planner alles vindt wat je nodig hebt: kennis & expertise, een veilige en warme community met gelijkgestemden en de mogelijkheid om vragen te stellen aan Event Experts op allerlei gebieden. Niet langer alles alleen maar samen sneller naar een fantastisch resultaat! 


Agenda

Master in Online & Hybride events

Met onze super uitgebreide e-course krijg jij het zelfvertrouwen om zo’n ijzersterk online of hybride event neer te zetten.

Tips & Tricks voor het opstellen van een event begroting!

Wil jij weten wat er allemaal bij komt kijken, zodat je de juiste mensen op de juiste plek kan inzetten?

Volg dan nu in je eigen tempo onze e-course.