Houd jij al rekening met introverte eventbezoekers?

Introverte eventbezoeker

Een derde tot de helft van de mensen is introvert. Dus ook een groot deel van jouw eventbezoekers. Zo zorg je dat zij ook veel uit een evenement halen!

Heel herkenbaar…

Deze blog maakte me bewust over introverte eventbezoekers. Ik had er eerder niet bij stil gestaan, maar eigenlijk herkende ik mezelf er direct in. Ik kom of gesloopt (of verveeld) of juist hyper thuis van een evenement. Er zit vaak weinig tussenin.

Op het ene evenementen ben ik helemaal in m’n element, leg ik leuke, nieuwe contacten en ga ik volop inspiratie naar huis. Dit zijn meestal evenementen waar ik al een aantal aanwezigen ken. Of waar ik interessante mensen heb ontmoet.

Op andere evenementen lijkt het alsof ik het een beetje vanaf een afstandje aanschouw. Het lukt me maar niet om er in te komen, om contact te maken of om mee te doen met bijvoorbeeld groepsopdrachten. Als ik dat dan deed, dan deed ik dat met lichte tegenzin. Ik heb nooit goed begrepen wat er dan met me ‘aan de hand was’.

Door het lezen van de blog besefte ik me dat het waarschijnlijk te maken heeft met mijn introversie. Én dat de opzet van een evenement, zowel het programma als de inrichting, ook van invloed is.

Wat kenmerkt een introverte bezoeker?

Volgens de blog zijn ongeveer een derde tot de helft van de mensen introvert. Best veel dus! Misschien is de verhouding voor jouw doelgroep anders, maar toch handig om er eens bij stil te staan.

Over het algemeen kun je zeggen dat introverte mensen:

  • niet houden van small talk,
  • ze zich wel prettig voelen in kleine groepjes,
  • even tijd nodig hebben om informatie te verwerken voor ze reageren,
  • even moeten opladen als er veel indrukken zijn of veel informatie wordt gegeven.

3 Praktische tips

Hoe richt je je nou op je introverte eventbezoeker? Je hoeft niet je hele evenement anders in te richten. Je doet introverte mensen al een groot plezier om ze het een klein beetje makkelijker te maken.

Daar heb je zelf ook baat bij; als je meer rekening houdt met de introverte bezoekers, gaan ook zij tevreden naar huis. En zijn ze eerder geneigd om jouw volgende evenement weer te bezoeken.

Als ik naar mezelf kijk en de bullet points hierboven, dan heb ik de volgende tips voor je waar je voortaan op kunt letten.

  • Bij de ontvangst of een netwerkborrel het netwerken niet al te veel op z’n beloop te laten, maar bijvoorbeeld mensen helpen door een ‘matchmaker’ in te zetten en ze voor te stellen aan mensen. Je kunt ook zorgen dat er iets in de ruimte staat wat een aanleiding geeft om over te praten. Of zet een handige netwerktool in waardoor mensen weten wie er aanwezig is en zo gerichter kunnen gaan netwerken.
  • Meer of ruimere pauze’s inlassen in een vol programma, zodat men even alles kan laten bezinken. Je zou ook voor een rustige locatie kunnen kiezen, zodat iedereen die daar behoefte aan heeft even een wandelingetje kan maken. Wat ik zelf ook fijn vindt is als er rustige plekjes zijn op een evenement (of beursvloer) waar ik me even kan terugtrekken en kan opladen.
  • Laat programma’s niet teveel uitlopen. Introvert of niet, mensen hebben even pauze nodig. Zodat ze niet continu informatie op hun afgevuurd krijgen, maar het ook even kunnen verwerken. Dus wees streng op de eindtijden van presentaties.

Aan mensen die zich hierin herkennen: welke verbetertips heb jij voor organisatoren?

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wie zijn wij?

De Event Planner Academy is de 'one-stop-shop' voor events. De plek waar jij als Event Planner alles vindt wat je nodig hebt: kennis & expertise, een veilige en warme community met gelijkgestemden en de mogelijkheid om vragen te stellen aan Event Experts op allerlei gebieden. Niet langer alles alleen maar samen sneller naar een fantastisch resultaat! 


Jouw go-to plek!

Deze Academy is de ‘one-stop-shop’ voor events. De plek waar jij als Event Planner alles vindt wat je nodig hebt: kennis & expertise, een veilige en warme community met gelijkgestemden en de mogelijkheid om vragen te stellen aan Event Experts op allerlei gebieden. Niet langer alles alleen maar samen sneller naar een fantastisch resultaat! 

Vind hier de handigste resources & downloads en de beste leveranciers. Leer hier een nóg betere Event Planner te zijn. Niet alleen voor je opdrachtgever of baas maar bovenal voor jezelf. Zodat jij vol zelfvertrouwen je vak kunt uitoefenen!

Enneh.. een groot verschil met al die andere eventplatformen? De Event Planner Academy is een totaaloplossing! Niet alleen leveranciers vinden of alleen een cursus volgen. Nope, alles-in-1.