Een festival voor 65+: waar moet je rekening mee houden?

Festival voor ouderen

Organiseer je een evenement waar (ook) ouderen komen? En wil je weten waar je dan rekening mee moet houden? Ik bezocht het 65+ festival Forever Young om dat uit te zoeken.

Op 23 augustus vond het eerste 65+ festival plaats in Almere. Ik was er erg nieuwsgierig naar en mocht, ondanks m’n leeftijd, het Forever Young Festival bezoeken. Waar ik vooral benieuwd naar was is hoe zij zorgen dat het festival is afgestemd op deze doelgroep.

Het festival

Wat de organisatie goed deed is de bezoekers op 3 verschillende momenten van de dag laten komen. Zo bleef er genoeg ruimte over op het terrein en kon iedereen zich vrij bewegen. Daarnaast hadden ze een goede service voor mensen voor wie het staan en lopen teveel werd. Ze leenden namelijk rolstoelen uit op het terrein. De optredens hielden ze relatief kort. Zo bleef het afwisselend en hoefden mensen niet te lang bleven zitten.

En ook handig: iedereen die een eigen rollator meenam, kreeg een nummer op een sticker. Een voor op zijn/haar shirt en de ander voor op de rollator. Als ze dan naar een voorstelling gingen, moesten ze de rollator buiten laten staan. Als ze dan weer buiten kwamen, konden ze dankzij het nummertje weer eenvoudig hun eigen rollator weer terugvinden 😀

Het thema leek nostalgie te zijn. Dat zag je aan de acts met liedjes die de bezoekers kennen uit hun jonge jaren, de oud-Hollandse spellen, de spiegeltent, reuzenrad en activiteiten als breien en bingo.

Checklist

Na dit evenement bezocht te hebben, zijn er een aantal punten waar je op moet letten als je ook iets organiseert voor een oudere doelgroep. Zie het maar als een handige checklist! 🙂

  • Een festivalterrein met harde ondergrond
  • Een terrein met zo min mogelijk obstakels
  • Elke ruimte is rolstoeltoegankelijk door oprijplaten
  • Genoeg plekken in de schaduw bij een outdoorevenement
  • Voldoende drinkwater als het een zonnige dag beloofd te worden
  • Lange wachtrijen bij de catering voorkomen
  • Een afwisselend programma met korte sessies/optredens

Heb jij ook weleens een evenement voor ouderen georganiseerd en heb je aanvullende tips? Laat het ons weten!

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wie zijn wij?

De Event Planner Academy is de 'one-stop-shop' voor events. De plek waar jij als Event Planner alles vindt wat je nodig hebt: kennis & expertise, een veilige en warme community met gelijkgestemden en de mogelijkheid om vragen te stellen aan Event Experts op allerlei gebieden. Niet langer alles alleen maar samen sneller naar een fantastisch resultaat! 


Jouw go-to plek!

Deze Academy is de ‘one-stop-shop’ voor events. De plek waar jij als Event Planner alles vindt wat je nodig hebt: kennis & expertise, een veilige en warme community met gelijkgestemden en de mogelijkheid om vragen te stellen aan Event Experts op allerlei gebieden. Niet langer alles alleen maar samen sneller naar een fantastisch resultaat! 

Vind hier de handigste resources & downloads en de beste leveranciers. Leer hier een nóg betere Event Planner te zijn. Niet alleen voor je opdrachtgever of baas maar bovenal voor jezelf. Zodat jij vol zelfvertrouwen je vak kunt uitoefenen!

Enneh.. een groot verschil met al die andere eventplatformen? De Event Planner Academy is een totaaloplossing! Niet alleen leveranciers vinden of alleen een cursus volgen. Nope, alles-in-1.