Podcast: De menselijke factor bij online evenementen

De menselijke factor bij online evenementen

Bij online evenementen gaat er veel aandacht naar de techniek, maar uiteindelijk heb je te maken met mensen. In deze podcast praten we over de menselijke factor.

Tijmen van de Kamp is innovatiemanager bij Avanade en organiseert vanuit zijn rol regelmatig evenementen. Tegenwoordig doen ze dat online. Ze deden veel zelf en leerden door te doen. Ik vroeg hem om zijn learnings en tips met ons te delen.

De Meeting Room podcast is ook te vinden op Spotify.

HIGHLIGHTS

00:02:03
Samira: Hoe ging voor jullie de stap naar online evenementen?

Tijmen: Het was eigenlijk een beetje dubbel. Enerzijds zou je zeggen dat je als IT-bedrijf denkt, we kunnen dat. Iedereen heeft een headset en iedereen kan op zijn scherm kijken, dus je kan het net zo makkelijk online doen. En tot op zekere hoogte was dat ook wel zo. Maar je merkte eigenlijk heel snel dat het ineens een klassieke presentatie werd waar de interactie ver te zoeken was.

00:03:50
Samira: Jullie organiseren inspiratiesessies. Hoelang duren die? Daar zijn de meningen namelijk nogal over verdeeld.

Tijmen: Het goede antwoord op de vraag is: alsmaar korter. Wij begonnen begonnen met een visie workshop, die voorheen een dag duurde. En online ook. Dat hebben we twee keer gedaan. Daarna waren er al snel uit dat het geen goed idee was. Wat je ziet is dat de aandachtsspanne korter is. Het langste wat wij doen is vier uur, en dat proberen we eigenlijk al te vermijden. Dus eigenlijk is drie uur een beetje de bovengrens van wat we hanteren.

Je moet ontzettend goed rekening houden met de menselijke factor, dus met het tijdig pauzeren, het interessant genoeg houden, zorgen voor interactie, zorgen dat er weer iets anders gebeurt dan een soort hypnose via het beeldscherm.

00:05:00
Samira: Hoe zorg je dat je mensen af en toe even wakker schudt?

Tijmen: Naast de basisdingen van op gezette tijden even een pauze inlassen en op gezette tijden zorgen dat er iets verandert… Wat wij hebben we gemerkt wat ontzettend goed werkt – en het is te simpel voor woorden – zijn twee dingen. Één: zorg ervoor dat er op het moment een pauze is, en dat duidelijk in beeld staat wanneer je weer verder gaat. Het liefst met een lopende klok. En twee: zorg voor een muziekje tijdens pauzes.

Het klinkt heel simpel, maar dat zijn de dingen waar we structureel hele positieve feedback over kregen.

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wie zijn wij?

De Event Planner Academy is de 'one-stop-shop' voor events. De plek waar jij als Event Planner alles vindt wat je nodig hebt: kennis & expertise, een veilige en warme community met gelijkgestemden en de mogelijkheid om vragen te stellen aan Event Experts op allerlei gebieden. Niet langer alles alleen maar samen sneller naar een fantastisch resultaat! 


Jouw go-to plek!

Deze Academy is de ‘one-stop-shop’ voor events. De plek waar jij als Event Planner alles vindt wat je nodig hebt: kennis & expertise, een veilige en warme community met gelijkgestemden en de mogelijkheid om vragen te stellen aan Event Experts op allerlei gebieden. Niet langer alles alleen maar samen sneller naar een fantastisch resultaat! 

Vind hier de handigste resources & downloads en de beste leveranciers. Leer hier een nóg betere Event Planner te zijn. Niet alleen voor je opdrachtgever of baas maar bovenal voor jezelf. Zodat jij vol zelfvertrouwen je vak kunt uitoefenen!

Enneh.. een groot verschil met al die andere eventplatformen? De Event Planner Academy is een totaaloplossing! Niet alleen leveranciers vinden of alleen een cursus volgen. Nope, alles-in-1.