5 redenen waarom weinig bezoekers de event app gebruiken

Waarom event app niet wordt gebruikt

Heb je zo je best gedaan en zitten zwoegen op de event app op tijd af te krijgen, gebruiken mensen het niet. Dit zijn 5 redenen waarom mensen afhaken. Dan kun je er rekening mee houden voor een volgende keer.

Event apps kunnen een waardevolle toevoeging zijn aan je bezoek aan een evenement. Hoewel het langzaam steeds beter wordt, heb ik nog maar zelden nuttig gebruik kunnen maken van een app.

Ik zet een aantal redenen op een rij waarom mensen je app niet gebruiken. Zo kun je zorgen dat je áls hiermee aan de slag gaat, je deze valkuilen voor bent.

1. Het inloggen is ingewikkeld

Als je mensen wilt stimuleren iets te gebruiken, maak het dan zo laagdrempelig mogelijk. Zorg dat mensen de app eenvoudig kunnen vinden in Google Play of Apple Store of deel de link in de uitnodiging en website.

Bij sommige evenementen krijg je een code, zodra je je registreert. Ik vind dat zelf onhandig. Je gaat er dan namelijk vanuit dat mensen direct na het aanmelden gelijk de app downloaden. Als ze dit op een later moment doen, bijvoorbeeld op het evenement zelf, dan is de code niet altijd even makkelijk vindbaar. Dus houd het simpel en laagdrempelig.

2. De app werkt traag

Een andere reden waarom mensen afhaken is omdat de app te traag werkt. Als je op een evenement bent, is er al zo weinig tijd. Je wilt dan niet de hele tijd naar je telefoon staren. Zeker niet naar een leeg scherm of een laadbalkje.

Het valt of staat met een snelle app. Als je dat niet kan garanderen, dan kun je het maar beter niet inzetten.

3. Weinig mensen zijn actief

Oke, de app is eenvoudig te gebruiken en het werkt ook nog snel. Super, maar dan ben je er nog niet. Zeker niet als de app als doel heeft om mensen met elkaar te verbinden. Ik maak ook regelmatig mee dat maar een handjevol mensen de app gebruiken. Slechts een enkeling van de bezoekers gaat zelf actief aan de slag met de app. De meeste mensen hebben daarvoor wat meer stimulatie nodig.

4. Je bent te laat begonnen met de promotie

Zorg dat je de app onder de aandacht brengt voorafgaande aan het evenement. Het is handig dat mensen voor dat ze naar het evenement gaan het geïnstalleerd en bekeken hebben. Breng het ook tijdens het evenement onder de aandacht. Zodra de app van toegevoegde waarde is, zoals waardevolle contacten leggen en praktische informatie krijgen, dan is de kans groter dat ze de app gebruiken.

5. Er staan teveel pusherige berichten in

Voorkom dat er alleen maar commerciële en pusherige berichten verschijnen in de app. Tijdens een beurs waar ik laatst was, was er een app die ik voor het eerst best wel goed vond werken. Het was nuttig om te zien welke mensen er waren en om alvast contact te leggen. Ook was er een timeline waar mensen berichten konden plaatsen. Wat alleen jammer was, is dat het alleen gebruikt werd door standhouders die ieder voorafgaande aan de beurs opriep om langs hun stand te komen. Als bezoeker zit ik niet te wachten op een timeline vol berichten als ‘kom langs bij standnummer #’. Wat heb ik daaraan?

Als organisator vind ik het jouw taak om dit in goede banen te leiden. Informeer standhouders over het doel van de app en geef ze richtlijnen, tips en/of voorbeelden over hoe ze op de beste manier in contact kunnen komen met de bezoekers.

Heb je überhaupt wel een app nodig?

Vraag je zelf tot slot ook af of een app wel nodig is. Regelmatig zie ik een app die niet heel anders is dan de mobile site. Bespaar jezelf een hoop kosten en tijd als je alleen maar wilt informeren. Focus je dan op de website die mobile-friendly is. Roep mensen op om de website op te slaan op hun startscherm van hun mobiel en klaar is kees!

Welke redenen heb jij om een event app niet te gebruiken?

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wie zijn wij?

De Event Planner Academy is de 'one-stop-shop' voor events. De plek waar jij als Event Planner alles vindt wat je nodig hebt: kennis & expertise, een veilige en warme community met gelijkgestemden en de mogelijkheid om vragen te stellen aan Event Experts op allerlei gebieden. Niet langer alles alleen maar samen sneller naar een fantastisch resultaat! 


Jouw go-to plek!

Deze Academy is de ‘one-stop-shop’ voor events. De plek waar jij als Event Planner alles vindt wat je nodig hebt: kennis & expertise, een veilige en warme community met gelijkgestemden en de mogelijkheid om vragen te stellen aan Event Experts op allerlei gebieden. Niet langer alles alleen maar samen sneller naar een fantastisch resultaat! 

Vind hier de handigste resources & downloads en de beste leveranciers. Leer hier een nóg betere Event Planner te zijn. Niet alleen voor je opdrachtgever of baas maar bovenal voor jezelf. Zodat jij vol zelfvertrouwen je vak kunt uitoefenen!

Enneh.. een groot verschil met al die andere eventplatformen? De Event Planner Academy is een totaaloplossing! Niet alleen leveranciers vinden of alleen een cursus volgen. Nope, alles-in-1.