5 leuke manieren om kennis te maken

5 leuke spellen voor kennismakingen

Of je nou een gezellige borrel, een training of zakelijk evenement organiseert, vaak is het een goed idee om te starten met een kennismakingsspel. Zeker als mensen gedurende de dag elkaar vaker tegenkomen of misschien zelfs samen moeten werken.

In deze blog deel ik daarom een aantal leuke manieren om mensen met elkaar te laten kennismaken.

Geef elkaar een bijnaam

Laatst kwam ik aan bij een workshop Interactie Design en toen werd ik direct aan iemand gekoppeld met een opdracht. We moesten in duo’s een bijnaam op de naambadge schrijven. Een passende bijnaam. Daar kom je alleen achter als je elkaar vragen stelt. Een superleuke manier om de ander beter te leren kennen!

Jezelf voorstellen met een tekening

Je kunt mensen ook vragen zichzelf voor te stellen met een tekening. Ik heb hier twee variaties van gezien:

  1. Bij de ene workshop moest ik een icoon tekenen op een Post-it die goed bij me paste en vervolgens uitleggen waarom ik hiervoor had gekozen.
  2. Een andere manier was dat je je werk moest uittekenen. Dus je mocht meer dan een icoon tekenen. Met nog wel de beperking van de kleine Post-it. Dus je moest het simpel houden.

Wat het extra interessant en leuk maakte is dat anderen moesten uitleggen wat ze op het papiertje zagen. Zo voorkom je dat mensen lange verhalen over zichzelf vertellen, maar kom je snel tot de kern. Een voorbeeld van de tekeningetjes zie je in deze video.

Je naam uitschrijven per letter

Tijdens een schrijfworkshop combineerden ze een schrijfoefening met een voorstelronde. Je moest je voor- en achternaam verticaal opschrijven. Vervolgens per letter een woord of zin schrijven over jezelf. Daarna lazen we het aan elkaar voor. Ook dit is een vorm die erg prettig is omdat je niet anders kan dan het beknopt houden.

Een vraag beantwoorden

Je kunt mensen ook een vraag laten beantwoorden. Het leukst is om dit dan te doen rondom het thema van het evenement. Tijdens een bijeenkomst laatst combineerden ze dit met iets ludieks. Ze zette de muziek aan en we moesten dansen tot de muziek stopte. Op dat moment stap je op de dichtsbijzijnde persoon af en beantwoord je om de beurt de vraag.

Het enige nadeel van deze vorm is dat ik ontzettend overvallen werd dat ik plotseling moest dansen. Dit is niet voor iedereen en voor elk moment weggelegd, maar dit idee is over het algemeen wel geschikt voor personeelsfeesten of een borrel aan het eind van de dag! Mensen moeten zich eerst even veilig voelen en dan doen ze sneller mee.

Kaartspellen

Wil je er graag handige tools bij inzetten? Dan zijn er allerlei leuke (kaart)spellen om in te zetten.

Zo is er bijvoorbeeld de Kletspot. Een glazen pot die er ook nog eens leuk uit ziet om op tafel te zetten en waar allerlei uiteenlopende vragen op staan. Wat mooi is aan dit soort spellen is dat het gesprekken op gang brengt over onderwerpen die je anders minder gauw bespreekt.

Er zijn nog veel meer ideeën te verzinnen. Heb jij nog aanvullingen? Deel ze in de reacties.

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wie zijn wij?

De Event Planner Academy is de 'one-stop-shop' voor events. De plek waar jij als Event Planner alles vindt wat je nodig hebt: kennis & expertise, een veilige en warme community met gelijkgestemden en de mogelijkheid om vragen te stellen aan Event Experts op allerlei gebieden. Niet langer alles alleen maar samen sneller naar een fantastisch resultaat! 


Jouw go-to plek!

Deze Academy is de ‘one-stop-shop’ voor events. De plek waar jij als Event Planner alles vindt wat je nodig hebt: kennis & expertise, een veilige en warme community met gelijkgestemden en de mogelijkheid om vragen te stellen aan Event Experts op allerlei gebieden. Niet langer alles alleen maar samen sneller naar een fantastisch resultaat! 

Vind hier de handigste resources & downloads en de beste leveranciers. Leer hier een nóg betere Event Planner te zijn. Niet alleen voor je opdrachtgever of baas maar bovenal voor jezelf. Zodat jij vol zelfvertrouwen je vak kunt uitoefenen!

Enneh.. een groot verschil met al die andere eventplatformen? De Event Planner Academy is een totaaloplossing! Niet alleen leveranciers vinden of alleen een cursus volgen. Nope, alles-in-1.