3x inspiratie om Instagram in te zetten voor de promotie van je event!

3x inspiratie om Instagram in te zetten voor de promotie van je event!

Dat je social media handig kunt inzetten voor de promotie van een event is duidelijk. Maar hoe kun je specifiek Instagram handig inzetten? In deze blog 3 keer inspiratie om Instagram in te zetten voor de promotie van je event!

Gebruik stories voor Behind The Scenes

Vloggen is al een hele tijd hot. Mensen zijn gek op Behind The Scenes materiaal en vinden het heel leuk om ergens een kijkje in de keuken te krijgen. Maak daar gebruik van! De stories-functie van Instagram kun je perfect gebruiken om volgers mee te nemen in de aanloop naar een evenement toe. Extra leuk is om via stories ook input te vragen en zo nog meer interactie met volgers te creëren. Op die manier vergroot je de draagkracht van jouw event en blijf je top-of-mind! Een aantal leuke voorbeeldjes van Behind The Scenes stories:

  • Bezoeken van potentiële eventlocaties
  • Kiezen van programmering (met input van volgers!)
  • Aftelkalender (‘nog 2 weken!’)
  • Aankondigen van sprekers/ andere invulling van het programma
  • Uitpakken van promotiemateriaal (flyers, banieren, etc)
  • Inpakken van goodiebags (inclusief sneak preview van artikelen)
  • Opbouw van het event

Interview sprekers via Instagram live

Je kunt volgers goed warm maken voor een evenement door hen een gevoel te geven bij de programmering. Zo kun je Instagram Live bijvoorbeeld gebruiken om sprekers kort te interviewen. Wie zijn het? Waarom zijn ze gevraagd om te komen spreken? Waar gaan ze het over hebben? Wellicht kun je volgers vragen om vragen te stellen die de spreker kan behandelen in zijn/haar talk. Een extra reden waarom het handig is om Instagram Live in te zetten; alle volgers van de spreker krijgen een melding van de live sessie kunnen het interview terug kijken. Zo bereik je een extra grote doelgroep en vergroot je de naamsbekendheid van het evenement!

Weet je überhaupt nog niet zo goed hoe je social media moet inzetten voor je evenement? Hier ontdek je nog meer tips en inspiratie voor het inzetten van socials op jouw evenement.

Maak een deelbaar template voor in stories

Deelbare templates voor in stories zijn een goede manier om je engagement op Instagram gemakkelijk te vergroten. Maak bijvoorbeeld een template waarin bezoekers hun top 3 programmaonderdelen van het evenement kunnen zetten. Is het een terugkerend event? Maak dan een template voor bezoekers die een vorige editie zijn geweest en 3 redenen kunnen geven waarom anderen óók het evenement moeten bezoeken. Het gevolg? Al hun volgers zien die stories en dragen op die manier bij aan de zichtbaarheid van het event. Zorg wel dat je in het template jouw username zet zodat je gemakkelijk terug te vinden bent!

Extra tip: Je kunt een template laten ontwerpen door een designer of er zelf één maken via Canva. Check bijvoorbeeld eens dit template op Canva.

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wie zijn wij?

De Event Planner Academy is de 'one-stop-shop' voor events. De plek waar jij als Event Planner alles vindt wat je nodig hebt: kennis & expertise, een veilige en warme community met gelijkgestemden en de mogelijkheid om vragen te stellen aan Event Experts op allerlei gebieden. Niet langer alles alleen maar samen sneller naar een fantastisch resultaat! 


Jouw go-to plek!

Deze Academy is de ‘one-stop-shop’ voor events. De plek waar jij als Event Planner alles vindt wat je nodig hebt: kennis & expertise, een veilige en warme community met gelijkgestemden en de mogelijkheid om vragen te stellen aan Event Experts op allerlei gebieden. Niet langer alles alleen maar samen sneller naar een fantastisch resultaat! 

Vind hier de handigste resources & downloads en de beste leveranciers. Leer hier een nóg betere Event Planner te zijn. Niet alleen voor je opdrachtgever of baas maar bovenal voor jezelf. Zodat jij vol zelfvertrouwen je vak kunt uitoefenen!

Enneh.. een groot verschil met al die andere eventplatformen? De Event Planner Academy is een totaaloplossing! Niet alleen leveranciers vinden of alleen een cursus volgen. Nope, alles-in-1.