3 hippe styling thema’s die ook geschikt zijn voor jouw zakelijke evenement | part II

3 hippe styling thema’s die ook geschikt zijn voor jouw zakelijke evenement | part II

Waar voorheen een evenement vooral heel praktisch en zakelijk moest zijn, is het wel duidelijk dat tegenwoordig visuele aantrekkelijkheid ook erg belangrijk is. Bezoekers zijn op zoek naar herkenbaarheid, willen een “wow-effect” en geïnspireerd raken. Het stylen van jouw event draagt bij aan de beleving van bezoekers en is daarom erg belangrijk.

In mijn vorige blog heb ik inspiratie gegeven over hoe je het thema Ibiza kunt integreren in een zakelijk evenement. Deel II van mijn blogreeks over hippe styling thema’s voor jouw zakelijke evenement gaat over trend die er al een tijdje is, maar voor mij nog steeds heel leuk is om mee te werken. Mijn liefde voor vintage en het organiseren van informele zakelijke evenementen komen samen in dit thema: een festival.

Styling thema #2: Een festival 

Natuurlijk komt dit thema het meest tot zijn recht als het mooi weer is en jouw evenement op een buitenlocatie plaatsvindt, maar ook tijdens een indoor evenement kan dit thema juist zorgen voor een relaxte en knusse sfeer. Ideaal dus voor een event waarbij je formeel wilt combineren met informeel. Bijvoorbeeld bij een congres waarbij bezoekers toch kunnen ontspannen in de informele festivalsfeer.

Credits: @joya_eventstyling

Kleurpalet

Op een festival kan eigenlijk alles; van heel veel felle kleuren tot juist de warme vintage tonen. In dit geval kies ik voor de wat meer ingetogen kleuren. Dit kleurenpalet kun je heel goed inzetten voor een (indoor) evenement, waar je wel gezelligheid wilt creëren maar niet je bezoekers wilt overprikkelen met felle kleuren.

Organiseer je bijvoorbeeld een outdoor relatiedag waar ook veel kinderen komen? Dan kun je juist wel voor meer felle kleuren kiezen. Voeg daar veel spelletjes aan toe en de kinderen blijven wel even zoet!

Look & feel

Bij dit thema kan eigenlijk alles; van houten banken tot poefjes en kleden. Het is een ideaal thema om veel knusse zithoekjes te creëren, veel lampjes op te hangen en ook bomen vol te hangen met bijvoorbeeld slierten stof of lampionnen. Wanneer je ook een aantal foodtrucks en barren plaatst, heb je de ideale omgeving voor een informeel evenement!

Wil je niet zomaar wat tafeltjes neerzetten, maar jouw bezoekers wel de gelegenheid geven om hun glas neer te zetten? Maak dan een tijdelijk tafeltje van een stapel oude koffers; handig én sfeervol!

Credits: @joya_eventstyling

Materialen

  • (Afval-) hout
  • Lampensnoeren
  • Lampionnen
  • (zwierige) Stoffen
  • Stoffen banken/ kleden/ poefjes
  • Lederen banken/ poefjes

Bloemen

Met het thema Festival kun je qua bloemen veel kanten op. De enige voorwaarde? Als het maar niet te netjes is. Dit thema vraagt om wilde bloemen, ongestructureerde boeketten, veel groen en kleur. Hang bijvoorbeeld een frame vol met kleine vaasjes met bloemen; dat geeft sfeer en is een leuke achtergrond voor foto’s (online exposure). 

Credits: @photos_by_lanty

Het ligt aan de doelgroep, maar het is ook leuk om bijvoorbeeld een workshop bloemenkrans maken te (laten) geven. Zo kunnen jouw bezoekers creatief bezig zijn en hebben ze iets leuks om mee naar huis te nemen!

Tafelstyling

Dit thema vraagt om een ‘shared dining’ concept. Dus lange houten tafels, met banken of verschillende stoelen, grote schalen met eten en veel vaasjes met bloemen, kandelaars en kaarsen. Het hoeft allemaal niet netjes, maar het is wel goed om er toch een beetje over na te denken. Voor rust in het geheel helpt het als je dezelfde vaasjes, kandelaars en kaarsen gebruikt. 

Credits: @spiritvisionstudios

Merkidentiteit integreren

Het festival thema kan jouw bedrijf op een leuke en informele manier promoten. Start met het uitdragen van dit thema al tijdens de aankondiging. Zorg dus voor gave uitnodigingen en posters, geef alle bezoekers een festivalbandje, uiteraard geheel in stijl, en laat bijvoorbeeld bierviltjes bedrukken met dezelfde look en feel.

Vind je dit toch een te vintage en druk thema voor jouw evenement? Bekijk dan mijn volgende blog! Daarin geef ik inspiratie over een rustiger thema waarin je ook goed jouw merkidentiteit in kunt verwerken: naturel met een twist. Of wil je júist meer inspiratie over een Festival thema? Kijk dan op mijn Pinterestbord: Joya | Thema Festival!

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wie zijn wij?

De Event Planner Academy is de 'one-stop-shop' voor events. De plek waar jij als Event Planner alles vindt wat je nodig hebt: kennis & expertise, een veilige en warme community met gelijkgestemden en de mogelijkheid om vragen te stellen aan Event Experts op allerlei gebieden. Niet langer alles alleen maar samen sneller naar een fantastisch resultaat! 


Jouw go-to plek!

Deze Academy is de ‘one-stop-shop’ voor events. De plek waar jij als Event Planner alles vindt wat je nodig hebt: kennis & expertise, een veilige en warme community met gelijkgestemden en de mogelijkheid om vragen te stellen aan Event Experts op allerlei gebieden. Niet langer alles alleen maar samen sneller naar een fantastisch resultaat! 

Vind hier de handigste resources & downloads en de beste leveranciers. Leer hier een nóg betere Event Planner te zijn. Niet alleen voor je opdrachtgever of baas maar bovenal voor jezelf. Zodat jij vol zelfvertrouwen je vak kunt uitoefenen!

Enneh.. een groot verschil met al die andere eventplatformen? De Event Planner Academy is een totaaloplossing! Niet alleen leveranciers vinden of alleen een cursus volgen. Nope, alles-in-1.