3 hippe styling thema’s die ook geschikt zijn voor jouw zakelijke evenement | part III

Hippe styling thema's

Waar voorheen een evenement vooral heel praktisch en zakelijk moest zijn, is het wel duidelijk dat tegenwoordig visuele aantrekkelijkheid ook erg belangrijk is. Bezoekers zijn op zoek naar herkenbaarheid, willen een “wow-effect” en geïnspireerd raken. Het stylen van jouw event draagt bij aan de beleving van bezoekers en is daarom erg belangrijk.

In mijn vorige 2 blogs heb je inspiratie kunnen opdoen voor hippe styling thema’s voor jouw zakelijke evenement: Ibiza en Festival. In deze blog geef ik tips voor een wat rustiger thema: Naturel met een twist.

Styling thema #3: Naturel met een twist 

Wanneer je bijvoorbeeld een lunch, diner of lancering organiseert wil je natuurlijk dat jouw branding goed naar voren komt. Dit kun je doen door heel vaak je logo te laten zien, maar ik wil je graag inspireren om het anders te doen! 

Een trend die je tegenwoordig steeds meer ziet in interieurs of voor bruiloften is “Naturel met een twist”. Hierbij is de basis rustig, met veel wit en natuurlijke tinten, maar voegen ze er één knalkleur aan toe. Wanneer je kiest voor een knalkleur die voorkomt in jouw branding, is dit thema ideaal voor jouw zakelijke evenement en kun je de styling helemaal aanpassen aan jouw bedrijf.

Kleurpalet

Voor dit voorbeeld heb ik dé (Pantone) trendkleur van 2019 gebruikt: Living Coral. Het kan goed zijn dat dit niet de kleur is die jij in jouw huisstijl gebruikt, maar het geeft wel een mooi contrast tussen natureltinten. Je kunt deze tips ook goed toepassen met (donker-) blauw, rood, oranje of bijvoorbeeld (oker-) geel. 

Living Coral combineert heel mooi met zachte tinten als beige, nude (zachtroze) of grijsblauw, maar ook de combinatie met goud is heel mooi!

Materialen

Wat heel goed in dit thema past zijn materialen zoals:

  • (Afval-) hout
  • Rotan
  • Linnen
  • Chiffon
  • Kristal

Bloemen

Bloemen zijn in dit thema ideaal om een knalkleur toe te voegen. Je hebt prachtige koraal kleurige bloemen, zoals rozen of dahlia’s, en kunt deze heel goed combineren met groen of witte bloemen om een mooi contrast aan te brengen. Wil je het wat informeler houden? Kies dan voor een combinatie met veldbloemen, eucalyptus of pampasgras. Geef je een formeel diner en wil je de styling ook formeel houden? Dan kun je kiezen voor strakke boeketten met rozen en groen. 

Tafelstyling

Een aangeklede tafel in dit thema hoeft niet ingewikkeld te zijn:

  1. Start met je basis kleurpalet, dus bijvoorbeeld wit, beige, nude (zachtroze) en grijsblauw. Gebruik deze kleuren voor de ondergrond en een paar details; tafelkleed, centerpiece stof, borden, kaarsen en misschien wat glaswerk.
  2. Voeg daar een accentkleur aan toe, goud, en verwerk dit in het bestek, het glaswerk (subtiel randje) en in je centerpiece met bijvoorbeeld kandelaars.
  3. Nu de basis staat kun je jouw knalkleur toevoegen in bijvoorbeeld de bloemstukken en servetten. Maar ook in kaarsen, menu-/ naamkaartjes kun je deze kleur goed verwerken. 

Merkidentiteit integreren

Ik zei het al eerder in deze blog, maar dit is echt een goed thema om jouw branding naar voren te laten komen. Je kunt namelijk zoveel meer dan je logo laten zien, en met dit thema zorg je voor herkenbaarheid, sfeer en één geheel.

Hopelijk ben je een beetje geïnspireerd om zelf aan de slag te gaan met de aankleding van jouw evenement. Ben je op zoek naar meer ideeën/ tips? Kijk dan gerust op mijn Pinterest pagina, of mijn Instagram.

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wie zijn wij?

De Event Planner Academy is de 'one-stop-shop' voor events. De plek waar jij als Event Planner alles vindt wat je nodig hebt: kennis & expertise, een veilige en warme community met gelijkgestemden en de mogelijkheid om vragen te stellen aan Event Experts op allerlei gebieden. Niet langer alles alleen maar samen sneller naar een fantastisch resultaat! 


Jouw go-to plek!

Deze Academy is de ‘one-stop-shop’ voor events. De plek waar jij als Event Planner alles vindt wat je nodig hebt: kennis & expertise, een veilige en warme community met gelijkgestemden en de mogelijkheid om vragen te stellen aan Event Experts op allerlei gebieden. Niet langer alles alleen maar samen sneller naar een fantastisch resultaat! 

Vind hier de handigste resources & downloads en de beste leveranciers. Leer hier een nóg betere Event Planner te zijn. Niet alleen voor je opdrachtgever of baas maar bovenal voor jezelf. Zodat jij vol zelfvertrouwen je vak kunt uitoefenen!

Enneh.. een groot verschil met al die andere eventplatformen? De Event Planner Academy is een totaaloplossing! Niet alleen leveranciers vinden of alleen een cursus volgen. Nope, alles-in-1.