2022: de 6 event trends

2022 trends voor evenementen

Wat heeft 2022 voor ons in petto op het gebied van events? We hebben natuurlijk geen glazen bol en intussen weten we dat alles zomaar kan veranderen. Toch hebben we een aantal trends op een rij gezet waarvan wij denken dat dit belangrijk wordt komend jaar.

We bespreken dit in een podcast (bekijk dit op Youtube) en lichten de punten uit. Wil je even snel scannen? Lees dan de punten in deze blog.

1. Hybride events

Hybride events stond vorig jaar al op ons trendlijstje. Toch noemen we het nu weer. Volgens de Bell Curve die je misschien wel kent, waren de innovators al voor corona met hybride events bezig, de early adaptors omarmde het in 2020 en 2021 vanwege corona, en we denken dat nu de early minority ermee aan de slag gaat. Ze hebben nu mooie voorbeelden gezien, zijn geïnspireerd, kunnen makkelijker experts inschakelen die er intussen ook meer ervaring mee hebben en de bezoekers staan er meer voor open.

2. Kleinere en korte sessies

De gigantische grote, internationale events zullen heus niet helemaal verdwijnen, maar over het algemeen verwachten we dat events gemiddeld genomen kleiner zullen zijn en uit kortere sessies bestaan. Bedrijven willen nu ook minder risico’s nemen. Als je het kleiner doet, is een sessie vaak wel mogelijk. Een bijkomend voordeel is dat het door de schaarste makkelijker wordt om aanmeldingen te krijgen!

3. Minder maar meer

Het sluit aan op het vorige topic: in plaats van te smijten met geld en grote events te organiseren, gaan we naar minder events en minder groots. Maar als we dan iets doen, zorgen we voor meer kwaliteit. Het budget is er over het algemeen nog steeds. Dus er komt meer focus op goede sprekers, goede programmering en goede catering.

4. Eventhubs

Aangezien we verwachten dat we naar kleinere sessies gaan die we wat vaker organiseren. Misschien zelfs wel één event die tegelijkertijd op meerdere plekken plaatsvindt. Zo kunnen er lokale hubs ontstaan waar mensen samenkomen met dezelfde interesses waarvoor er ook events worden georganiseerd.

Daarover gesproken: wist je dat we een soort eventhub hebben voor Event Planners? We hebben een eigen ruimte. ‘het event atelier’ noemen we het. We zitten zowel in Rotterdam als Almere, waar we onze eigen bijeenkomsten voor Event Planners organiseren.

5. VR & Metaverse

Dan even iets heel anders: VR en de Metaverse. Hierover gaan we het de volgende podcast uitgebreider hebben. Maar in het kort: in de Metaverse kun je een eigen online wereld creëren. Er zijn nu al platformen waar je virtuele events gaat organiseren, maar dit gaat een stap verder. Het is een soort social media platform en VR in één. Dit is nu nog vooral iets voor de voorlopers, zoals de techbedrijven. Toch interessant om in de gaten te houden! En wie weet lopen we binnen een jaar al zelf rond via Facebook’s Metaverse in een virtuele wereld.

6. Data verzamelen

Als we dan toch over online werelden en online events hebben, dan is data verzamelen een logisch gevolg. We willen niet alleen weten hoelang mensen naar welke sessie keken bijvoorbeeld, het is ook eenvoudiger geworden data te verzamelen. En daar kun je veel mee doen, waaronder gebruiken om beslissingen mee te maken voor toekomstige events. M’n onderbuikgevoel zegt dat Event Planners het nu nog wat ingewikkeld vinden en hun vingers er over het algemeen niet aan branden, maar dat ze het steeds leuker gaan vinden naar mate data een veel gebruikelijker onderdeel wordt van eventmanagement.

7. Duurzaamheid

Ja ja, daar hebben we duurzaamheid weer. Maar het volgende zie je waarschijnlijk niet aankomen. Het gaat niet alleen om ‘wat’ duurzamere events te organiseren, maar om gewoon géén ecologische voetprint achter te laten met je event. Dat klinkt haast onmogelijk, maar het kan wel. Voorbeelden zijn om te kijken hoe je op je event energie kan opwekken, geen enkele vuilniszak aan afval creëert en er geen voedselverspiling is.Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wie zijn wij?

De Event Planner Academy is de 'one-stop-shop' voor events. De plek waar jij als Event Planner alles vindt wat je nodig hebt: kennis & expertise, een veilige en warme community met gelijkgestemden en de mogelijkheid om vragen te stellen aan Event Experts op allerlei gebieden. Niet langer alles alleen maar samen sneller naar een fantastisch resultaat! 


Jouw go-to plek!

Deze Academy is de ‘one-stop-shop’ voor events. De plek waar jij als Event Planner alles vindt wat je nodig hebt: kennis & expertise, een veilige en warme community met gelijkgestemden en de mogelijkheid om vragen te stellen aan Event Experts op allerlei gebieden. Niet langer alles alleen maar samen sneller naar een fantastisch resultaat! 

Vind hier de handigste resources & downloads en de beste leveranciers. Leer hier een nóg betere Event Planner te zijn. Niet alleen voor je opdrachtgever of baas maar bovenal voor jezelf. Zodat jij vol zelfvertrouwen je vak kunt uitoefenen!

Enneh.. een groot verschil met al die andere eventplatformen? De Event Planner Academy is een totaaloplossing! Niet alleen leveranciers vinden of alleen een cursus volgen. Nope, alles-in-1.