Podcast: leuk concept voor brainstormsessies

Verse Blikken

In deze podcast praten we met onze eigen Melanie over het evenement Verse Blikken. Een tof concept, waarbij deelnemers met elkaar brainstormen over elkaar uitdaging. Ze vertelt waarom het evenement zo goed werkt en hoe ze er een online versie van heeft gemaakt. In eerste instantie geloofde ze niet dat het evenement geschikt zou zijn voor online, maar ze probeerde het en het werkte toch heel goed! Ook vertelt ze welke tools ze gebruikte.

Verse Blikken is een evenement waar ondernemers in groepjes van drie om de beurt een vraag of uitdaging kunnen voorleggen, waar daarna de andere twee brainstormen over oplossingen. Op een laagdrempelige manier leer je zo andere ondernemers kennen en krijg je nieuwe inzichten over je uitdaging.

Ik ken zelf weinig evenementen waarbij het puur gaat om brainstormen. Het is meestal een klein onderdeel van het grotere geheel. Maar het werkt dus heel goed en sommige mensen komen meerdere keren weer terug om mee te doen.

Begin 2021 besloten ze na een jaar wachten toch de switch te maken naar online. En dat bleek een succes! Melanie vertelt je er in deze podcast meer over.

De Meeting Room podcast is ook te vinden op Spotify. Als je liever naar video kijkt, bekijk dan deze aflevering op Youtube.

Highlights

00:06:12
Melanie: Verse Blikken is ontstaan nadat ik zelf met Neeltje brainstormsessies organiseerde. Dat beviel zo goed, dat we besloten dit voor groepen te faciliteren. Het zijn kleine evenementen voor ondernemers om een verse blik op hun idee of probleem te krijgen. Met het idee dat je het niet allemaal alleen hoeft te doen. En hoe fijn is het om op een laagdrempelige manier te sparren met andere ondernemers?

Samira: Wat ik heel tof vind is dat je het echt anders hebt aangepakt. Je had ook kunnen denken, ik kies elke maand een thema en daar gaan we een spreker over uitnodigen die daar wat over komt vertellen. En dan mogen deelnemers vragen stellen want dan is het ‘lekker interactief’. Maar jullie hebben het écht interactief en waardevol gemaakt door deze aanpak.

00:11:32
Samira: Hoe ging de overgang naar een online editie voor jou?

Melanie: Eerst hebben we het heel lang niet gedaan. Ik en m’n compagnon Neeltje hadden niet het idee dat het online zo goed kon werken. De energie mist dan en het gevoel van veilig is ook heel moeilijk te organiseren. Dus wij wilden onze vingers hier niet aan branden.

Uiteindelijk duurde de lockdown wel erg lang. Op een gegeven moment vroeg een van de deelnemers of we een Verse Blikken-evenement online wilde organiseren voor haar relaties. Ze tipten ons wat handige tools die we konden gebruiken waardoor het ons het heel makkelijk gemaakt werd. We probeerden het dus gewoon en het was een groot succes. De waarde die we willen bieden, konden we ook online in stand houden. Dat evenement liet dus inzien dat het online wel kon. Anders hadden we dit nooit gedaan.

00:15:32
Samira: En qua techniek hebben jullie het gewoon met z’n tweeën gedaan. Hoe ging dat en was het niet heel spannend?

Melanie: Ja, het was heel spannend. We hebben eerst gekeken wat we in stand willen houden, want je kunt een fysiek evenement niet 1:1 door vertalen naar een online evenement. Vaak is het ook gewoon prima als het simpel is. Het ging nu vooral om de inhoud en dat je in groepjes met Post-it’s kon brainstormen. Een van de handige tips die we kregen is de tool Miro te gebruiken. Daarnaast gebruikten we Zoom. En de sessies hebben we wat ingekort, omdat je online wat minder snel gezellig met elkaar kletst en dus effectiever aan de slag kan.

Er is ook een special edition van Verse Blikken, namelijk speciaal voor ondernemers! Wil je er een keer bij zijn? Houd onze event agenda in de gaten om te kijken wanneer de eerstvolgende gepland staat!

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wie zijn wij?

De Event Planner Academy is de 'one-stop-shop' voor events. De plek waar jij als Event Planner alles vindt wat je nodig hebt: kennis & expertise, een veilige en warme community met gelijkgestemden en de mogelijkheid om vragen te stellen aan Event Experts op allerlei gebieden. Niet langer alles alleen maar samen sneller naar een fantastisch resultaat! 


Jouw go-to plek!

Deze Academy is de ‘one-stop-shop’ voor events. De plek waar jij als Event Planner alles vindt wat je nodig hebt: kennis & expertise, een veilige en warme community met gelijkgestemden en de mogelijkheid om vragen te stellen aan Event Experts op allerlei gebieden. Niet langer alles alleen maar samen sneller naar een fantastisch resultaat! 

Vind hier de handigste resources & downloads en de beste leveranciers. Leer hier een nóg betere Event Planner te zijn. Niet alleen voor je opdrachtgever of baas maar bovenal voor jezelf. Zodat jij vol zelfvertrouwen je vak kunt uitoefenen!

Enneh.. een groot verschil met al die andere eventplatformen? De Event Planner Academy is een totaaloplossing! Niet alleen leveranciers vinden of alleen een cursus volgen. Nope, alles-in-1.