Boekentip: Event Design Handbook

Eventcanvas boek

Een must-read voor iedereen die evenementen organiseert en dit naar een hoger plan wil tillen: het Event Design Handbook.

Afgelopen zomer kwam het Event Design Handbook uit, van Event Design Collective. Ik was erg enthousiast, want ik had al kennis gemaakt het het EventCanvas, wat daar een belangrijk onderdeel van is. Het boek beschrijft welke stappen je moet zetten om tot een goed event design te komen.

Het EventCanvas

Het middelpunt van het designproces is het Event Canvas. Met behulp van de poster kun je veel eenvoudiger keuzes maken over het programma van een evenement. Door je te verdiepen in de doelgroep, zorg je dat de inhoud van je evenement beter aansluit op hun behoeftes.

In plaats van een programma over te nemen van vorig jaar, word je gedwongen echt goed nadenken over hoe je bepaalde doelstellingen bereikt. Moet je bijvoorbeeld wel een dag volproppen met allerlei sessies? Ik heb het Event Canvas nu een paar keer ingevuld en het werkt! Je krijgt vanzelf goede ideeën.

Waarom is het belangrijk?

Als je investeert in je evenement, dan doe je dat natuurlijk met een bepaald doel. Niet alleen maar een leuk evenement organiseren, waar mensen het gezellig hebben gehad. Een sterk evenement verandert het gedrag van de bezoekers.

Het boek helpt je om:

  • een beter beeld te krijgen van de doelgroep,
  • je strategie in kaart te brengen
  • en een passend programma samen te stellen.

De stappen uit het boek kun je het best samen met je team, baas of opdrachtgever doen voor je begint met het organiseren. Zo zorg je dat je op één lijn staat, zodat je gaandeweg niet in allerlei discussies valt of er iemand last-minute ineens nog met een leuk ideetje komt.

Wil je hiermee aan de slag?

Download dan gratis het canvas. Ik raad je wel aan ook het boek (affiliate link) aan te schaffen, zodat je goed weet hoe je het canvas moet invullen. Of vraag informatie aan bij ons. Wij begeleiden je graag bij het proces.

Deze pagina bevat een affiliatelink. Dit betekent dat ik een klein percentage krijgt als jij iets aanschaft. Geen zorgen, jij betaalt geen cent meer!

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wie zijn wij?

De Event Planner Academy is de 'one-stop-shop' voor events. De plek waar jij als Event Planner alles vindt wat je nodig hebt: kennis & expertise, een veilige en warme community met gelijkgestemden en de mogelijkheid om vragen te stellen aan Event Experts op allerlei gebieden. Niet langer alles alleen maar samen sneller naar een fantastisch resultaat! 


Jouw go-to plek!

Deze Academy is de ‘one-stop-shop’ voor events. De plek waar jij als Event Planner alles vindt wat je nodig hebt: kennis & expertise, een veilige en warme community met gelijkgestemden en de mogelijkheid om vragen te stellen aan Event Experts op allerlei gebieden. Niet langer alles alleen maar samen sneller naar een fantastisch resultaat! 

Vind hier de handigste resources & downloads en de beste leveranciers. Leer hier een nóg betere Event Planner te zijn. Niet alleen voor je opdrachtgever of baas maar bovenal voor jezelf. Zodat jij vol zelfvertrouwen je vak kunt uitoefenen!

Enneh.. een groot verschil met al die andere eventplatformen? De Event Planner Academy is een totaaloplossing! Niet alleen leveranciers vinden of alleen een cursus volgen. Nope, alles-in-1.