Een must-read voor iedereen die evenementen organiseert en dit naar een hoger plan wil tillen: het Event Design Handbook.

Afgelopen zomer kwam het Event Design Handbook uit, van Event Design Collective. Ik was erg enthousiast, want ik had al kennis gemaakt het het EventCanvas, wat daar een belangrijk onderdeel van is. Het boek beschrijft welke stappen je moet zetten om tot een goed event design te komen.

Het EventCanvas

Het middelpunt van het designproces is het Event Canvas. Met behulp van de poster kun je veel eenvoudiger keuzes maken over het programma van een evenement. Door je te verdiepen in de doelgroep, zorg je dat de inhoud van je evenement beter aansluit op hun behoeftes.

In plaats van een programma over te nemen van vorig jaar, word je gedwongen echt goed nadenken over hoe je bepaalde doelstellingen bereikt. Moet je bijvoorbeeld wel een dag volproppen met allerlei sessies? Ik heb het Event Canvas nu een paar keer ingevuld en het werkt! Je krijgt vanzelf goede ideeën.

Waarom is het belangrijk?

Als je investeert in je evenement, dan doe je dat natuurlijk met een bepaald doel. Niet alleen maar een leuk evenement organiseren, waar mensen het gezellig hebben gehad. Een sterk evenement verandert het gedrag van de bezoekers.

Het boek helpt je om:

De stappen uit het boek kun je het best samen met je team, baas of opdrachtgever doen voor je begint met het organiseren. Zo zorg je dat je op één lijn staat, zodat je gaandeweg niet in allerlei discussies valt of er iemand last-minute ineens nog met een leuk ideetje komt.

Wil je hiermee aan de slag?

Download dan gratis het canvas. Ik raad je wel aan ook het boek (affiliate link) aan te schaffen, zodat je goed weet hoe je het canvas moet invullen. Of vraag informatie aan bij ons. Wij begeleiden je graag bij het proces.

Deze pagina bevat een affiliatelink. Dit betekent dat ik een klein percentage krijgt als jij iets aanschaft. Geen zorgen, jij betaalt geen cent meer!

Gratis online event!

Voor iedereen die écht goede events wil organiseren.

Jij bent gek op je werk en kunt prima evenementen organiseren, maar… je weet dat het nóg beter kan. 

Na de Event Planning Days op 10 en 11 oktober ga je efficiënter om met je tijd, heb je hernieuwde inspiratie en krijg je handige tools & handvatten!