Podcast: waan je op een echt evenement in een virtuele wereld

waan je op een echt evenement in een virtuele wereld

De BeleggersFair ging van een fysiek evenement in de Beurs van Berlage naar een virtuele editie, waar mensen zich in dezelfde locatie waande. Compleet met beursstands. Daar wilden we natuurlijk meer over weten. 

We gaan daarom in gesprek met Lisa Ettema van Financial Content, de organisator van de BeleggersFair.

De Meeting Room podcast is ook te vinden op Spotify.

Highlights

00:01:45
Samira: Hoe was voor jullie de overgang om tijdens corona ineens naar online te gaan?

Lisa: Daar hebben we natuurlijk allemaal mee moeten dealen. We hebben even afgewacht om te kijken hoe de ontwikkelingen zouden gaan en maakte niet direct een beslissing. We keken naar de mogelijkheden of we eventueel iets fysieks konden doen. Maar uiteindelijk hebben we de keuze gemaakt dat een fysiek evenement geen optie was. Toen hebben we alles omgezet naar een online evenement.

00:07:40
Samira: Kun je beschrijven hoe jullie virtuele evenement eruit zag?

Lisa: Je waande je echt op de locatie zelf. De Beurs van Berlage is best een authentiek pand en ook in de virtuele omgeving zag je die bijzondere elementen. Er staat, als je de locatie in het echt bezoekt, altijd een portier bij de ingang. Die was er nu ook als je binnenkwam in de virtuele omgeving. Ook de plenaire zaal was op dezelfde plek als op voorgaande offline edities. En datzelfde geldt voor de beursvloer. Er stonden hier en daar virtuele poppetjes, maar ook stands. Eigenlijk de hele rataplan wat je normaal ook op een fysiek evenement ziet. En het leek ook best wel echt.

Samira: En had de deelnemer thuis dan een virtuele bril op?

Lisa: Nee, ze zaten gewoon achter de computer en met je muis kon je op stipjes op de grond klikken, waarmee je door de virtuele omgeving heen kon lopen. Als je een stand wilde bezoeken, dan liep je daar naartoe. Daar zag je call-to-action-buttons en dan kon je bijvoorbeeld direct videobellen met een partner, een informatiebrochure opvragen of een terugbelverzoek indienen.

Samira: Ik kan me voorstellen dat dit misschien wel beter werkt dan op een fysiek evenement?

Lisa: Nee, dat was niet zo. Je merkt dat mensen het 1:1 contact toch wel spannend vinden, maar informatiebrochures aanvragen ging wel goed. Ik denk dat mensen op een fysiek evenement eerder geneigd zijn om een gesprek aan te gaan dan virtueel.

00:13:12
Samira: Hoe waren de reacties eigenlijk van de bezoekers?

Lisa: We hebben heel veel goede reacties gehad, mensen waren heel enthousiast. Ze vonden het er heel goed uitzien. Sommige mensen zeiden zelfs dat we dit wel elk jaar zo mochten doen.

Samira: Maar het moet natuurlijk ook inhoudelijk echt heel goed zijn en ik heb wel het idee dat jullie echt goed weten wat jullie aan het doen zijn.

Lisa: De inhoud is key natuurlijk. Als je geen goede inhoud hebt, komen mensen ook niet. Mensen weten door de jaren heen dat er op dit evenement echt wel wat te halen valt qua informatie.

Wil jij ook een virtueel evenement organiseren? De partij die zorgde voor de virtuele omgeving van de Beurs van Berlage is Univate.

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wie zijn wij?

De Event Planner Academy is de 'one-stop-shop' voor events. De plek waar jij als Event Planner alles vindt wat je nodig hebt: kennis & expertise, een veilige en warme community met gelijkgestemden en de mogelijkheid om vragen te stellen aan Event Experts op allerlei gebieden. Niet langer alles alleen maar samen sneller naar een fantastisch resultaat! 


Jouw go-to plek!

Deze Academy is de ‘one-stop-shop’ voor events. De plek waar jij als Event Planner alles vindt wat je nodig hebt: kennis & expertise, een veilige en warme community met gelijkgestemden en de mogelijkheid om vragen te stellen aan Event Experts op allerlei gebieden. Niet langer alles alleen maar samen sneller naar een fantastisch resultaat! 

Vind hier de handigste resources & downloads en de beste leveranciers. Leer hier een nóg betere Event Planner te zijn. Niet alleen voor je opdrachtgever of baas maar bovenal voor jezelf. Zodat jij vol zelfvertrouwen je vak kunt uitoefenen!

Enneh.. een groot verschil met al die andere eventplatformen? De Event Planner Academy is een totaaloplossing! Niet alleen leveranciers vinden of alleen een cursus volgen. Nope, alles-in-1.