Eetbaar servies: smakelijk en duurzaam

Eetbaar servies

Eetbaar servies is in opmars. Het scheelt namelijk een hoop afval of afwas. In vergelijking met plastic of zelfs houten alternatieven, is het ook nog eens minder schadelijk voor de gezondheid. Los van deze voordelen; het is best leuk om nog even aan je bordje te kunnen knabbelen als deze leeg is. We laten je voorbeelden zien van eetbare schaaltjes, bestek, drinkbekers en rietjes.

Evenementen zijn over het algemeen niet erg duurzaam te noemen. Aangezien het tijdelijk is, is al het materiaal meestal maar eenmalig te gebruiken. En er is geen evenement zonder eten en drinken, dus daar ontstaat ook veel afval. Ik ben dan ook heel blij dat er steeds meer duurzame producten en oplossingen op de markt komen.

Tempeh-bordjes

Ik heb ze nog niet geproefd, maar ze schijnen heerlijk te smaken. Als jouw bezoekers de bordjes en kommetjes toch niet opeten, dan is er niets aan de hand. Ze zijn biologisch afbreekbaar. Slim bedacht door Amsterdamse kunstenaars die dit ontwikkelde voor festivals.

Bestek van gierst, rijst en tarwe

Dit eetbare bestek van het Indiase bedrijf Bakery is niet alleen handig, maar nog voedzaam ook. Ze zijn er in 3 smaken: neutraal, zoet en pittig. En wat ook bijzonder is; het bestek is 3 jaar houdbaar en kan tegen hitte. Je kunt de lepels dus ook gebruiken soepjes en thee.

Hippe drinkbekers en rietjes van zeewier

Het servies is compleet met deze hippe, eetbare drinkbekers. Deze bekers van Loliware zijn gemaakt van zeewier. Het is op smaak gebracht met natuurlijke kleurstoffen. Ze zijn er onder andere in de smaken citrus, matcha thee, vanille en kersen. De kleurtjes komen van groente en fruit.

Net als hun eetbare bekers, zijn ook de rietjes verkrijgbaar in diverse smaken. Alle rietjes die niet opgegeten worden zijn composteerbaar.

Rietjes van… riet!

Een ander mooi initiatief, uit Nederland, zijn de eco-vriendelijke rietjes van Straw by Straw. Ze zijn 100% van riet en dus afbreekbaar.

Leuk weetje trouwens: het woord rietje komt ook van riet. Daar werden rietjes vroeger namelijk van gemaakt. Vanwege de smaak en geur werden rietjes later van plastic gemaakt.

Straw by Straw heeft het riet zo bewerkt dat ze geur- en smaakvrij zijn. Je kunt de rieten rietjes bij online webshops bestellen of laat je gegevens achter om op de hoogte gehouden te worden voor zakelijke inkoop. Kijk voor meer informatie op strawbystraw.nl.

Ken jij nog meer varianten van eetbaar servies?

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wie zijn wij?

De Event Planner Academy is de 'one-stop-shop' voor events. De plek waar jij als Event Planner alles vindt wat je nodig hebt: kennis & expertise, een veilige en warme community met gelijkgestemden en de mogelijkheid om vragen te stellen aan Event Experts op allerlei gebieden. Niet langer alles alleen maar samen sneller naar een fantastisch resultaat! 


Jouw go-to plek!

Deze Academy is de ‘one-stop-shop’ voor events. De plek waar jij als Event Planner alles vindt wat je nodig hebt: kennis & expertise, een veilige en warme community met gelijkgestemden en de mogelijkheid om vragen te stellen aan Event Experts op allerlei gebieden. Niet langer alles alleen maar samen sneller naar een fantastisch resultaat! 

Vind hier de handigste resources & downloads en de beste leveranciers. Leer hier een nóg betere Event Planner te zijn. Niet alleen voor je opdrachtgever of baas maar bovenal voor jezelf. Zodat jij vol zelfvertrouwen je vak kunt uitoefenen!

Enneh.. een groot verschil met al die andere eventplatformen? De Event Planner Academy is een totaaloplossing! Niet alleen leveranciers vinden of alleen een cursus volgen. Nope, alles-in-1.